• ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΩMEGA Όψιμος Τρύγος, Λευκός Επιδόρπιος Οίνος Τοπικός Οίνος Φλώρινας

 

Αμπελουργός: Μάκης Μαυρίδης
Οινολόγος  – Οινοποιός: Άγγελος Ιατρίδης
Γεωπόνος - Ειδ. Αμπελουργίας:  Dr Στέφανος Κουντουράς
Ποικιλιακή Σύνθεση: Gewürztraminer 85%, Μαλαγουζιά 15%.
Περιοχή: «Άλογα», αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αμπελώνας:  Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 650 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620-710 μέτρα.
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα:  Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού.
Απόδοση:  210 κιλά /στρέμμα,
Οινοποίηση: Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Παραμονή του κρασιού για εννέα μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Παλαίωση: 15 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια Bertrange.
Αναλυτικά Χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Τίτλος: 14% vol., Ολική Οξύτητα: 5,8 g/l, Ανάγοντα Σάκχαρα: 100,5 g/l, pH: 3,33.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:  Ο υπερόψιμος τρύγος επιτρέπει στο σταφύλι να αφυδατωθεί φυσικά επάνω στο κλίμα ενισχύοντας τα αρώματα και την γεύση σε σημείο τελειότητας. Ένας επιδόρπιος οίνος πλήρους γεύσης με χαρακτηριστικά πρώτα αρώματα τριαντάφυλλου και λουκουμιού που ακολουθούνται από αρώματα, αχλαδιού και βερίκοκου και τα χαρακτηριστικά αρώματα βοτάνων του Gewürztraminer. Τα ζάχαρα βρίσκονται σε άριστη ισορροπία με την οξύτητα, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι φρέσκο, με ευχάριστη, μακριά επίγευση.
Γευστική αρμονία:  Ένας εξαιρετικός οίνος που μπορεί να σταθεί μόνος του ή να συνοδεύσει εξαιρετικά ένα εύρος επιδορπίων με φρούτα, όπως τάρτα με μοσχολέμονα, cream brulle με γεύση κανέλα και καραμελωμένη ζάχαρη, Charlotte με φρούτα, Ile Flotante, Sabayon με φρούτα, Baba au rum κλπ. Επίσης, στην έναρξη ενός γεύματος μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά ένα ελαφρύ πατέ  ή foie gras, καθώς και τυριά τύπου blue cheese, Stilton ή Roquefort.

 

 

primi sui motori con e-max

Επιλέξτε γλώσσα: