• ΚTΗΜΑ ΑΛΦΑ ONE Ερυθρό, Τοπικός Οίνος Φλώρινας Tannat

Αμπελουργός: Μάκης Μαυρίδης
Οινολόγος-Οινοποιός: Άγγελος Ιατρίδης
Ειδικός Αμπελουργίας:  Dr Στέφανος Κουνδουράς
Ποικιλιακή Σύνθεση: Tannat 100%.
Τοποθεσία: «Χελώνες» Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αμπελώνας: Γραμμικός, ιδιόκτητος 670 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 620-710 m.
Σύσταση εδάφους: Αμμώδες – Αμμοαργιλώδες εξαιρετικής στράγγισης.
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές βροχές, με συχνές χιονοπτώσεις το χειμώνα. Ζεστό και ξηρό καλοκαίρι, με δροσερές νύχτες. Βορειοδυτικοί άνεμοι καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Απουσία ανοιξιάτικων παγετών.
Τρύγος:  18 Σεπτεμβρίου. 
Απόδοση:  300 kg /στρ.
Οινοποίηση:  Αποβοστρύχωση, κρυοεκχύλιση και στη συνέχεια κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε απόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες.
Παλαίωση: 18 μήνες σε  Γαλλικά δρύινα βαρέλια εξειδικευμένης επεξεργασίας, σε 200% νέο βαρέλι (9 μήνες + 9 μήνες). Χωρίς κατεργασία και φιλτράρισμα πριν την εμφιάλωση, και επιπλέον παλαίωση 18 μήνες στην φιάλη.
Αναλυτικά στοιχεία:  Αλκοολικός Τίτλος: 14,5% vol., Ολική Οξύτητα: 6,1 g/l., Ανάγοντα Σάκχαρα: 3,1 g/l., pH: 3.46
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:  Πλούσιο, με έντονα χαρακτηριστικά ώριμων κόκκινων φρούτων, αρκετά σύνθετο μπουκέτο με ιδιαίτερα πλούσιες και καλά δομημένες ώριμες τανίνες και γευστική ισορροπία σε υψηλά επίπεδα που τελειώνει με ιδιαίτερα μεγάλη επίγευση. Ο αερισμός επιτείνει τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά και για το λόγο αυτό προτείνεται η μετάγγισή του τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμά του.
Αρμονία: Σερβίρετε στους 18o C. Κρύα ή καπνιστά κόκκινα κρέατα, Πλούσια εδέσματα όπως πατέ κρεάτων και κυνήγι. Μανιτάρια και κουνέλι. Πάπια ραγκού. Σκληρά τυριά αγελαδινά ή κατσικίσια. Συνιστάται η μετάγγισή του στην ειδική καράφα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

primi sui motori con e-max

Επιλέξτε γλώσσα: