• ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ PINOT NOIR Ερυθρός, Τοπικός Οίνος Φλώρινας

 

Αμπελουργός: Μάκης Μαυρίδης
Οινολόγος – Οινοποιός: Άγγελος Ιατρίδης
Γεωπόνος-Ειδ.Αμπελουργίας:  Dr Στέφανος Κουντουράς
Ποικιλιακή Σύνθεση: Pinot Noir 100%
Περιοχή: «Αμπέλια», αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Αμπελώνας:  Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 670 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620-710 μέτρα.
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα:  Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού.
Τρύγος: 6 Σεπτεμβρίου.
Απόδοση:  360 κιλά /στρέμμα
Οινοποίηση:  Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, παραμονή του κρασιού για οκτώ μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Παλαίωση: Δώδεκα (12) μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και δώδεκα μήνες (12) σε φιάλες. Δε φιλτράρεται και  ούτε υφίσταται οποιαδήποτε κατεργασία πριν την εμφιάλωση.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Τίτλος: 14% vol., Ολική Οξύτητα: 6,7 g/l, Ανάγοντα Σάκχαρα: 3,8 g/l, pH: 3,4.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:  Ιδιαίτερη φροντίδα στον αμπελώνα και ένα ευγενικό άγγιγμα στο οινοποιείο οδήγησαν στον οίνο ΑΛΦΑ PINOT NOIR. Ένα κρασί μεγάλης αρωματικής έντασης, ισορροπίας και δομής. Βάθος και συγκέντρωση, ισορροπημένα με φρέσκια οξύτητα και ορυκτά, χαρακτηριστικά της περιοχής. Δελεαστικό μπουκέτο σύνθετων αρωμάτων που χαρακτηρίζεται από άγρια κεράσια, μπαχαρικά και δαμάσκηνα, σμέουρα, νότες κακάο και με την δροσερή οξύτητα του να ελκύει κάθε εκπαιδευμένο ουρανίσκο.
Γευστική αρμονία:  Σε θερμοκρασία δωματίου (18o C) είναι εξαιρετικό με ψητά κρέατα ή πουλερικά με ελαφριά κόκκινη σάλτσα. καθώς και Γαλλικά τυριά. Συνιστάται η μετάγγισή του στην ειδική καράφα.

 

 

primi sui motori con e-max

Επιλέξτε γλώσσα: